HG-ATC

/

Timpii de configurare redusi drastic, HG-ATC ofera solutia ideala pentru procesarea loturilor de dimensiuni variabile cu setari complexe de scule

Afacerile moderne au nevoie de solutii care sunt orientate tot mai mult catre reducerea duratei de productie si eficientizarea proceselor. La indoire, aspectele critice care afecteaza productivitatea sunt configurarea sculelor si timpul de programare. AMADA a conceput seria HG-ATC disponibila în versiunile 1003 si 2204, pentru a oferi solutia ideala in procesarea loturilor de volume diferite cu configuratii complexe de scule. Datorita integrarii magaziei de scule cu schimbator automat (ATC) a acestora si a software-ului offline VPSS 3i Bend, loturile din ce in ce mai mici si timpii mai redusi de pregatire, nu mai sunt o problema. Timpii de setare sunt diminuati drastic datorita schimbatorului automat de scule, care poate incarca cutite si matrite in cele mai complexe configuratii, oferind un nivel ridicat de eficienta si precizie. Astfel se asigura posibilitatea operatorilor, cu experienta variata, de a utiliza utilajul eficient.

BROSURA

SCHIMBATORUL AUTOMAT DE SCULE

Timpii de configurare sunt redusi datorita schimbatorului automat de scule (ATC), care poate pregati sculele de indoire rapid si precis, cu cea mai complexa configurare, realizata in mai putin de 2 minute. ATC-ul este echipat cu o magazie mare, doua perechi de roboti pentru manipularea sculelor si o unitate pentru curatarea automata a matritelor si a sistemului de prindere a cutitelor. ATC ofera un management inteligent pentru a optimiza setarile de configurare, utilizand sculele deja inregistrate si instalate, luand-le in calcul chiar si in forma lor reversibila.

TEHNOLOGIA HIBRIDA SI COMPENSAREA ACTIVA A BOMBAJULUI

Masina este echipata cu un sistem de actionare servo hidraulic. Tehnologia hibrida ofera economii de energie; de fapt, circuitul hidraulic este actionat „la cerere” de ciclul de indoire. Se utilizeaza mult mai putin ulei hidraulic in comparatie cu o masina de indoit conventionala, cu reducerea clara a impactului asupra mediului. Tehnologia servo hidraulica maximizeaza viteza si precizia de pozitionare. HG-ATC dispune, de asemenea, de un sistem de compensare hidraulica activa a bombajului, care poate raspunde in timp real la orice deviere a batiului superior, pentru rezultate constante pe intreaga lungime de indoire.

DETECTIA UNGHIURILOR

Gama HG-ATC poate prelucra numeroase piese, materiale si grosimi, oferind o precizie ridicata. Datorita indicatorului de indoire, actionat mecanic (Bi-S), HG-ATC poate masura si corecta unghiul in trei puncte, in modul complet automat. Unghiul este masurat citind revenirea materialului, pentru a corecta ulterior miscarea in jos a batiului superior si pentru a permite compensarea activa a bombajului in timp real. HG-ATC este echipat si cu caracteristici standard pentru masurarea grosimii materialului si corectarea datelor de indoire (TDS), precum si functia „Controlul fortei” care poate mentine un unghi stabil de indoire prin controlul fortei aplicate.

CONTROL NUMERIC MULTI-TOUCH

HG-ATC dispune de un controller numeric AMNC 3i de ultima generatie. Ecranul tactil de 18,5 inch, cu interfata sa usor de utilizat, permite gestionarea completa a procesului, a masinii si a tuturor functiilor sale, printr-o abordare simpla si intuitiva. AMNC 3i ofera diferite tipuri de programare (directa, 2D, 3D) si gestionarea completa a setarii instrumentelor, permitand programarea ușoara si rapida chiar și pentru cele mai complexe piese. AMNC 3i este inima digitala a solutiei, conectata la software-ul de programare offline si este un instrument puternic si inovator, care face compatibila gama HG-ATC cu „Industry 4.0”.

TRAVERSA DE POZITIONARE

Traversa de pozitionare a seriei HG-ATC a fost proiectata si dezvoltata pentru a satisface criterii de precizie, viteza si fiabilitate, oferind o performanta excelenta si flexibilitate in calibrare. Configuratia standard are doua axe X, plus o functie suplimentara Delta X (doua axe X independente), doua axe Z independente ai o axa R.

CARACTERISTICI ERGONOMICE

Productivitatea procesului de indoire este legata de performanta masinii si de asemenea, de caracteristici ergonomice care ajuta operatorul sa efectueze munca rapid si simplu. HG-ATC dispune de o „pedala automata de picior”, aceasta putandu-se deplasa automat in zona statiei de indoire, economisind considerabil timpul si efortul operatorului.

Hotspots

SETARI AUTOMATE

Sistemul automat pentru schimbarea aculelor (ATC), singurul de acest gen de pe piata prin tehnologie si performanta, reduce considerabil timpul de configurare. Asadar, sarcini urgente pot fi, de asemenea, gestionate eficient.

PRECIZIA

HG-ATC este echipat cu o serie de functii de indoire cu precizie, fara rivalitate pe piata. Combinatia de compensare activa a bombajului si dispozitivul Bi-S de masurare a unghiului, asigura precizia si liniaritatea maxima a unghiului, fara piese neconforme.

PRODUCTIVITATE:

Concepute pentru productivitate ridicata, batiul superior si traversa de pozitionare ofera o performanta remarcabila in ceea ce priveste viteza, dinamica si reactie.

Date tehnice

HG-1003ATCHG-2204ATC
Forta de presiune (kN)10002200
Lungimea liniei de indoire (mm)31104300
Distanta intre cadrele laterale (mm)27003760
Cursa (mm)250250
Inaltime de montaj (mm)596596
Inaltime de lucru (mm)95390
Viteza de indoire (mm/sec)2020
Viteza de apropiere (mm/sec)220220
Viteza de retur (mm/sec)250250

ATC schimbator de scule:
Numarul de dispozitive de stocare (cutite)1518
Numarul de dispozitive de stocare (matrite)1825
Lungime layout scule15 - 300015 - 4000
Cea mai mica lungime a sculei55

Dimensiuni:
Lungime (mm)70628230
Latime (mm)31563287
Inaltime (mm)29973325
Greutate (kg)1050022400

Datele tehnice pot varia in functie de configuratie / optiuni
Va rugam sa ne contactati pentru mai multe detalii si optiuni sau descarcati brosura noastra

Pentru utlizarea in siguranta
Asigurati-va ca ati citit cu atentie manualul de instructiuni inainte de utilizare.
La utilizarea acestui produs, trebuie sa se foloseasca echipament de protectie personala adecvat.

Software

AMADA Industry 4.0 Solutions

Indoire

Mai mult

FORM

Contactati-ne